Rahandusministeerium, Eesti Pank ja Finantsinspektsioon sõlmisid finantssektori poliitika kujundamise kokkuleppe

24/03/2017

Reedel, 24. märtsil 2017 allkirjastasid rahandusminister Sven Sester, Eesti Panga president Ardo Hansson ja Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler asutustevahelise koostöökokkuleppe finantssektori poliitika kujundamisel.

Kolmepoolse koostöökokkuleppega korraldatakse rahandusministeeriumi, Eesti Panga ja Finantsinspektsiooni vahelist koostööd Eesti finantssektori poliitika kujundamisel, valdkondlike õigusaktide eelnõude ja mõjuanalüüside väljatöötamisel, finantsstabiilsuse tagamisel ja -kriiside lahendamisel. Samuti reguleerib kokkulepe finantssektorialast koostööd ja infovahetust suhtluses Euroopa Liidu institutsioonide ning teiste rahvusvaheliste institutsioonide ja organisatsioonidega.

„Lepe aitab meie kolmel asutusel paremini koostööd teha. Vahetame omavahel võimalikult kiiresti olulist teavet, nii et saaksime oma ülesandeid tõhusalt ja hästi täita,“ ütles rahandusminister Sven Sester. „Soovime, et finantsasutused ja -turud toimiksid ja oleksid kindlad, nii et rahanduskeskkond läheb paremaks ja majandus saab kasvada.“

Võrreldes varasemate koostöökokkulepetega on käesolevasse leppesse lisandunud krediidiasutuste ja investeerimisühingute finantsseisundi taastamise ja kriisilahenduse õigusraamistikuga seotud teemad. Kokkuleppes määratletakse osapoolte ühine tegutsemine Eestis asuvate finantsasutustega seotud finantskriisi ennetamiseks ja lahendamiseks.

Kokkulepe reguleerib nii kõrgetasemelise ühiskomisjoni kui ka asutuste spetsialistide vahelist koostööd, võimaldades muu hulgas luua ühiseid töörühmi, jagada praktikat teise osapoole spetsialistidele ning korraldada ühiseid õppusi ja koolitusi.

Kokkuleppe kehtima hakkamisega samaaegselt tunnistatakse kehtetuks varasemad, 5. detsembril 2005 ja 21. detsembril 2007 sõlmitud kolmepoolsed koostöökokkulepped.

More news